Recepty z lokálních sezónních potravin
VAŘENÍ
Základní vybavení:
Vařič
Lednice
Dřez na mytí
Pracovní deska
Mikrovlnná trouba
Varná konvice na vodu
3 l Hrnec s poklicí
Pánvička (střední)
Prkénko
Univerzální větší nůž
Univerzální menší nožík
Brousek na nože
Škrabka na čištění
Lis na česnek
Struhadlo
Mísa
Síto na těstoviny
Naběračka
Obracečka
Vařečka
Otvírák na konzervy
Vývrtka na víno
Otvírák na pivo
Pro běžné vaření:
Základní vybavení
Pečící trouba
Toustovač
Kuchyňský robot (šlehač, mixér, …)
5 l hrnec s poklicí
1 l hrnec s poklicí
Tlakový hrnec
Dvojitý pekáč
Další pečící a zapékací formy
Pánvička (větší)
Pilkový delší nůž na chléb
Pilkový menší nůž na zeleninu
Nůžky na drůbež
Sekáček s paličkou na maso
Lis na citrón
Menší a větší sítko
Propustná naběračka (na knedlíky)
Druhá vařečka
Další mísy
Lis na brambory
Kráječ na brambory
Kráječ na vejce
Další 2 prkénka (na maso, zeleninu, cibuli, ovoce)
Špunt na otevřené víno
Trychtýř (větší a menší)
Zavařovací hlavice
Zavařovací sklenice
Každodenní urychlovače:
Kávovar
Odšťavňovač
Pekárna chleba
Remoska
Parní hrnec
Fritéza
Pánev Wok
Palačinková pánev
Grilovací pánev
Stroj na krájení chleba či šunky
Sušička na ovoce
Lis na těstoviny
Louskáček na ořechy
Kvedlačka
Dóza na máslo
Mlýnek na maso
Mlýnek na kávu
Mlýnek na ořech
Lis na ovoce
Kráječ cibule
Naběračka na zmrzlinu
Zavařovací hrnec
Kleštičky na obracení masa
Hoblík na krájení sýra
A mnoho dalších vychytávek...